En lille kæmpe - foredrag om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen

Lørdag d. 28. november kl. 14.00

  • Anne Marie Carl Nielsen Havfrue 1921

Foredrag af Birgitte Zacho.

Lørdag d. 28. november kl. 14 på Bornholms Kunstmuseum.

Arr. i samarbejde med Bornholms Kunstforening.

- Billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) var en af vores mest banebrydende kvindelige billedhuggere. Livet igennem arbejdede hun målrettet og ambitiøst med sin kunst og lod sig ikke bremse af hverken ægteskab eller børn.

På Bornholms Kunstmuseum kunne man i foråret se en række af hendes værker, bl.a. hendes særlige version af Havfruen.
Hun og ægtefællen komponisten Carl Nielsen (1865-1931) udgjorde et dynamisk kunstnerpar, hvor der var plads til begges udfoldelse. Og ikke mindst Anne Marie Carl-Nielsen var kompromisløs i prioriteringen af den kunstneriske karriere.
Foredraget ser på Anne Marie Carl-Nielsens utrolige karriere og dykker ned i hendes store produktion, der spænder fra små, indtagende og charmerende dyrestudier til de store monumenter, som rytterstatuen af Christian 9. på Christiansborgs Slotsplads og monumentet for Carl Nielsen på Grønningen i København.

- Birgitte Zacho er mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, med speciale i dansk og europæisk kunst i det 18. og 19. århundrede.  I 2013 kuraterede hun den store jubilæumsudstilling Ildsjæl – Anne Marie Carl-Nielsen 150 år på Fyns Kunstmuseum og er i efteråret aktuel med udstillingen Dyrestudier på Den Hirschsprungske Samling. Birgitte Zacho underviser på Folkeuniversitetet og er en efterspurgt foredragsholder med mange års erfaring i levende og medrivende formidling.

 

Entre kr. 100.-

Gratis for medlemmer af Bornholms Museumsforening og Bornholms Kunstforening.

 

BESØG