European Glass Context 2016

Fernisering d. 10. september kl. 14

  • Foto Underside 2
  • Foto Underside3

Lørdag d. 10. september åbner European Glass Context 2016, biennalen for det nyeste inden for europæisk glas og keramik, som afholdes på Bornholm.

EGC2016 præsenteres i to udstillinger på hhv. Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gård i perioden 10. september – 13. november 2016. Udstillingerne åbnes med fernisering lørdag d. 10. september kl.14 på Bornholms Kunstmuseum og kl. 16 på Grønbechs Gård. Der bydes på en lille forfriskning og entréen vil være gratis i forbindelse med ferniseringen. Alle er velkomne!

Udstillingen på Bornholms Kunstmuseum omfatter værker af 51 udvalgte kunstnere fra samtlige 28 EU-lande samt fra Norge, Island og Schweiz.

På Grønbechs Gård vises en kurateret open call-udstilling. Her har kunstnerne selv haft mulighed for at byde ind med samarbejder, interventioner eller eksperimenterende projekter.

Igennem udstillinger, workshops, master classes og foredrag er formålet med EGC at præsentere og diskutere det ypperste inden for tidens europæiske glaskunst. Derudover skal biennalen fremme disciplinerne og styrke markedet for glas- og keramisk kunst på europæisk og globalt niveau.

Fremstillingsmetoderne og de kunstneriske udtryk er frie. Værkerne skal bestå hovedsageligt af glas, være unikke og nutidige, dvs. fremstillet i 2012 eller derefter.

To priser på hhv. 10.000 og 5.000 Euro uddeles til to fremragende kunstnere eller kunstnergrupper. Vinderne udvælges blandt deltagerne af en international jury og annonceres ved udstillingsåbningen.

Juryens medlemmer er:

Åsa Jungnelius, kunstner og professor ved Konstfack Stockholm, SE

Jean-Luc Olivié, ledende kurator ved Musee Les Arts Décoratifs, FR

Lars Kærulf Møller, museumsdirektør, Bornholms Kunstmuseum, DK

Et udstillingskatalog som præsenterer alle kunstnere og billeder af deres arbejde, korte CV’er, kommentarer og essays om nutidig keramik bliver produceret til udstillingen.

European Glass Context er organiseret i samarbejde mellem Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design, Glas og Keramik, på Bornholm, Bornholms Kunstmuseum og Grønbechs Gaard.

Læs mere på www.europeanglasscontext.com

BESØG