Fernisering - FOKUS på BAUHAUS

Torsdag d. 21. november kl. 14.00

  • Billede FOKUS På BAUHAUS

De sidste måneder har elever fra Friskolen Østerlars og Bornholms Efterskole mødt BAUHAUS-universet og kunstfotografiet ved brug af deres egne smartphones. BAUHAUS ville i år være blevet 100 år og Bornholms Kunstmuseums samling rummer BAUHAUS historiske vingesus gennem værker af den ungarske kunstfotograf Judit Kárász. Hun gik på BAUHAUS-skolen i Dessau i årene 1930-32, men hendes politiske holdninger fik hende til Danmark efter Hitlers magtovertagelse. Kort efter flyttede hun til Bornholm, hvor den tyske forfatter og orgelbygger Hans Henny Jahnn tog hende ind under sine vinger.

Kunstfotografiet blomstrede på BAUHAUS-skolen og er i dag nærmest allemandseje. Eleverne har gennem projektet mødt Bauhaus-skolens mange facetter og i dens ånd deltaget i workshops. Her har de alle haft fingrene i diverse materialer, hvor de selv har skabt produkter til at stille skarpt på egne motiver og et personligt kunstnerisk udtryk.

Med udvalgte greb fra BAUHAUS teorier om form, farver og materialer har eleverne forholdt sig til æstetisk læring, ligesom de har gjort sig overvejelser om at fremhæve budskaber, som de selv forbinder med ungdoms- og børnekultur i dag.

Elevernes kunstneriske proces og intensive workshops munder ud i en udstilling, hvor eleverne selv har valgt deres kunstfotografier.

Kunstmuseet og eleverne inviterer derfor eleverne med familie og venner, og alle der har interesse til åbning på udstillingen.

Der er gratis adgang til museet i forbindelse med åbningen, og museet byder på en lille forfriskning i børnehøjde. Alle er velkomne!

 

TAK: Projektet er blevet til med venlig støtte af Bornholms Regions Kommunes Kunst- og Kulturhistoriskråd samt sponsorat fra Bornholms Mosteri

BESØG