Filmvisning - Kolossen blandt billedhuggerne

Lørdag d. 22. oktober kl. 14

  • Gaven JHS Foto Annonce IMG 3007

I 2014 donerede Jørgen Haugen Sørensen i anledning af sin 80-års-fødselsdag flere hundrede værker til Bornholms Kunstmuseum. Museet rummer således idag den største samling af billedhuggerens værker.

Tidligere i år udsendte TV2-Bornholm dokumentaren "Kolossen blandt billedhuggerne", der leverer et nuanceret og dybdegående portræt af kunstneren. Lørdag d. 22. oktober kl. 14:00 viser vi filmen i museets biograf. Adgangen er gratis for museets gæster.

 

Forbindelsen til Bornholm

Jørgen Haugen Sørensen har en livslang tilknytning til Bornholm, hvor hans mor var født. Han er livet igennem vendt tilbage til øen, både som barn hos bedsteforældrene og senere for at arbejde skulpturelt, som i begyndelsen af 1960erne, hvor han på Rabækkeværket udviklede sine rørskulpturer af de rå ekstruderede lerrør. Jørgen Haugen Sørensen har samtidig en stor veneration for Bornholms Kunstmuseum, der i sin samling allerede har en række værker af kunstneren, lige fra de tidlige bronzehunde han viste på Biennalen i Venedig i 1958 til de seneste som f.eks. ”Brødrene Sorg og Skyld”.

I forbindelse med den sin store donation sagde han:

”Som kunstner er man naturligvis altid lidt smigret, når der er interesse for ens arbejde og Bornholms Kunstmuseum har gennem de seneste 20 år fulgt mit arbejde tæt og også vist flere store udstillinger med mine værker. Nu bliver det væsentligste af mit arbejde samlet på et sted, hvor man kan danne sig et overblik og hvor det er sikret for fremtiden.  Jeg har kun gode minder fra Bornholm og det glæder mig, at det netop er her mine værker kan bevares.”

BESØG