Dato og klokkeslæt

21. februar 19.00–21.00

Foredrag

Digter Morten Søndergaard om Jørgen Haugen Sørensen

Foredrag med Morten Søndergaard

Digteren Morten Søndergaard og billedkunstneren Jørgen Haugen Sørensen var venner i 25 år, og venskabet har sat spor i form af bøger, katalogtekster og ikke mindst en meget lang, båndet samtale over tre år, der handlede om Haugen Sørensens livshistorie.

Søndergaard fortæller: ”Jørgen Haugen Sørensen var på mange måder en faderfigur for mig og grunden til, at jeg bor i Italien i den samme by, hvor han boede i 40 år. For tre år siden bad Jørgen mig om at optage sin livshistorie på bånd. Det er blevet til næsten 100 timers optagelser af det, han kaldte sit livs alfabet. Vi har alle et alfabet at arbejde med, men der er ingen tvivl om, at Jørgen Haugen Sørensens alfabet var af en særlig kaliber. Det er en vild historie. Om en barndom under anden verdenskrig, om mødet med digtere som Tove Ditlevsen og kunstnere som Giovanni Meloni og Asger Jorn, om verdenssyn og kunstsyn. Han opnåede især til allersidst en næsten buddhistisk klarhed i alt det, han sagde. Det er på mange måder et dokument over en kunstner, men også over en tid og anarkistisk tilgang, hvor Jørgen sagde tingene lige ud og havde et ganske særligt blik på verden.”

Til forfatterarrangementet fortæller Morten Søndergaard om Jørgen Haugen Sørensens livshistorie og læser op af egne tekster.

 

Kl. 18.00 byder caféen på den indiske gryderet Kylling Vindaloo til kr. 120,- pr. person. (fås også i en vegetarisk version)

Billetter til foredrag og spisning købes på forhånd.

 

Pris:

Medlem af Bornholms Museumsforening: Kr. 55,-

Medlem af Bornholms Museumsforening inkl. spisning: Kr. 175,-

Alm. billet: Kr. 110,-

Alm. billet inkl. spisning: Kr. 230,-

Sted

Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Pris

Fra kr. 55,- til kr. 230,-
Køb billet