Dato og klokkeslæt

29. maj 10.00–14.30

Samtalekunst i naturen

Tingenes Råd - Havet og havne

Tingenes Råd - Havet og havne


Kan vi udfordre det verdenssyn, der placerer mennesket i centrum af universet, for at undersøge relationen mellem mennesker og de ikke-menneskelige objekter? Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader objekter og fænomener tale for sig selv. Samtaleteknikken er inspireret af den franske filosof Bruno Latour, som er fortaler for, at objekter har egne rettigheder og værdier. Tingenes Råd er også inspireret af den verdensomspændende praksis Council of All Beings, der især undersøger vores forhold til naturen, bl.a. bygget på aboriginals’ tradition for at relatere til planter, skyer og bjerge som deres forfædre. Hvem skal med i vores Tingenes Råd om Havnene på Bornholm, og hvad vil de beslutte?

Bornholms Kunstmuseum er vært for seks samtaler i Kristi Himmelfartsferien, der handler om landskaberne på Bornholm. Det er samtalekunst, der er udviklet af kunstnere med inspiration fra filosoffer, munke og naturfolk. Samtalernes formål er at åbne nye perspektiver og nuancer. De kan således fungere som forberedelse til Folkemødet eller som et udviklingsforum. Samtalerne foregår i naturen og bliver faciliteret af kunstnere. Som deltager er du en del af samtalen. Der er ikke publikum til samtalen.

Mødestedet er Bornholms Kunstmuseum klokken 10. En kort vandring bringer deltagerne til Helligdomsklipperne og derfra med båd til Gudhjem Havn, hvor samtalen skal foregå. Efter samtalen sejles der tilbage til museet. Der indgår et måltid mad i arrangementet

Talking Landscapes organiseres af Metropolis - Københavns Internationale Teater i samarbejde med BIRCA - Bækkelund International Residency Center for Artists, Bornholms Højskole og Bornholms Kunstmuseum med støtte fra Nordea-fonden og Bornholms Regionskommune.

 

Hvornår: Søndag d. 29. maj kl. 10.00 - 14.30

Tilmelding: Da der er begrænsede antal pladser, er tilmelding nødvendigt på post@bornholms-kunstmuseum.dk eller telefon 56484386

Pris: Gratis

Sted

Bornholms Kunstmuseum, Otto Bruuns Plads 1, 3760 Gudhjem

Pris

Gratis